04 aug.

Second opinion, inca la inceput de drum in Romania

Second opinion, inca la inceput de drum in Romania

Tot mai multi oameni tind sa ceara si second opinion atunci cand se confrunta cu un diagnostic ingrijorator. Serviciul de „second opinion” este destul de cunoscut in strainatate si castiga adepti si in Romania.  Au inceput sa fie exploatate si promovate de tot mai multe clinici, in special din Austria.

Acum ai posibilitatea de a cere si parerea unui medic din strainatate, din clinici cu renume in domeniul in care te intereseaza. Pe scurt, second opinion inseamna sa ceri parerea unui alt medic dupa ce ai primit deja un diagnostic sau o recomandare de tratament.

Cand „second opinion” devine a doua sansa la viata

Statisticile arata ca 30% din cazurile medicale nu primesc un diagnostic corect. Astfel, a doua opinie te va ajuta sa confirmi sau sa infirmi diagnosticul. Multi pacienti considera ca primesc o noua sansa la viata.

Cui i se adreseaza

Oricarui pacient care are o problema medicala. Second opinion devine o optiune si atunci cand:

  • vrei sa stii daca diagnosticul tau a fost pus corect
  • consideri ca tratamentul prescris nu este potrivit nevoilor tale
  • ti-a fost recomandata o interventie chirurgicala, dar nu vrei sa grabesti operatia
  • vrei sa te asiguri ca nu exista nicio afectiune medicala care ti-ar pune viata in pericol mai tarziu
  • vrei sa beneficiezi de cele mai bune tehnici si de tehnologii medicale pe care nu le gasesti in Romania


Second opinion nu inseamna doar parerea unui alt medic. Second opinion inseamna servicii complete. Sunt incluse toate aspectele medicale si logistice, cum ar fi traducere analizelor si trimiterea lor catre experti medicali din clinci specializate. Rezervarea biletul de avion si transferul catre hotel nu va mai fi o grija pentru tine. Vei avea parte de tot ce ai nevoie pe perioada sederii. Mai mult, vizitarea obiectivelor turistice din oras este si ea o parte din serviciul de second opinion. Nici limba straina nu trebuie sa iti dea batai de cap. Vei putea opta pentru un insotitor permanent care va fi si translator pentru tine.

Second opinion inseamna increderea unui diagnostic precis si luarea unei decizii corecte. Inseamna cel mai bun tratament pentru tine si cat mai putine complicatii.

Sursa foto: linktomedicine.com; kevinmd.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *